НОВА УСЛУГА В ДКЦ „АЛЕКСАНДРОВСКА“

От днес, в ДКЦ „Александровска“ се извършва електроенцефалография след сънна депривация (бодърстване) на деца и възрастни пациенти, за доказване на резистентни форми на епилепсия.

Електроенцефалографията (ЕЕГ) е неинвазивен, напълно безболезнен и безвреден диагностичен метод с продължителност на изследването 30-40 мин. Посредством съвременна дигитална система от множество електроди и датчици, прикрепени към главата, се извършва електрофизиологичен мониторинг, наблюдение и записване на електрическата активност на мозъка, за диагностика и мониториране на всички заболявания, свързани с нарушения на мозъчната активност.

Консултациите и изследването провежда д-р Красимира Станчева – специалист с повече от 30 години опит в педиатрията, неврологията и електрофизиологията. ЕЕГ след сънна депривация изисква предварителна подготовка и записване на място в неврологичния кабинет, локализиран на втория етаж на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Александровска“, или на моб. 0889431112 и 0877542554. Цената на услугата е 110 лв. и не се покрива от НЗОК.

Leave a reply